Mobilabonnemang eller kontantkort?

För att kunna ringa, skicka sms, surfa med mera så krävs det idag att du har ett mobilabonnemang eller ett kontankort till mobilen. Ja, en mobiltelefon i sig är ju bra det med att ha. Vad som passar bäst för dig, det vet bara du. Men en tanke är att om du vill byta mobil eller skaffa en första, så kan det vara bra att välja ett mobilabonnemang där du får med en mobil "på köpet". Det är inte så att du får telefonen gratis, men du betalar en summa per månad för abonnemang och för mobil och slipper lägga upp flera tusen direkt för att köpa en telefon. Du kan hitta nytt mobilabonnemang genom att jämföra på nätet. 

När ska du satsa på kontantkort?

Om du har en mobiltelefon du är nöjd med och inte har ett bundet abonnemang till den, så kan du välja att ha kontantkort. Med ett kontantkort så betalar du helt enkelt bara för de samtal du gör eller för de sms du skickar eller för det du surfar. Du slipper att binda upp dig ett visst antal år helt enkelt.

Vad passar dig?

Det kan vara smart att jämföra mobilbonnemang mot varandra så väl som att jämföra abonnemang mot kontantkort. Om du ringer, surfar och skickar mycket sms, så kan ett abonnemang vara värt att skaffa. Det eftersom du då mot en summa kan få fritt på alla dessa saker. Men har du bara mobilen för att ringa och sms:a ibland, då kanske det är bättre med ett kontantkort.

30 Apr 2020