Handla begagnat

Det finns många olika typer av människor, och alla har vi olika förutsättningar. Det är poppis i Sverige idag att handla det senaste hela tiden, uppdatera sina grejer så fort något nytt och hett släpps. Detta medför att en hel del grejer arkiveras långt före utgångsdatum. Andrahandsmarknaden för saker som datorer och mobiltelefoner är därför ganska stor och det finns butiker, särskilt onlinebutiker, som bygger hela sina koncept på att sälja begagnade tekniska prylar. Precis som det finns secondhandaffärer för det mesta i andra kategorier (kläder, bilar, smycken etc.).

Undvik köphysteri

Om du är en av dem som försöker undvika köphysterin och jakten efter det allra senaste så köp din nästa mobil från en butik som säljer "som nya" mobiler, som tidigare haft en annan ägare. Köp en begagnad iPhone av fjolårets modell, istället för den svindyra som kommer ut nästa månad. Ännu bättre är att köpa en iPhone eller annan smartphone av ännu äldre modell - inte sällan håller de för mer än de nya varianterna.

De telefoner som säljs begagnade har vanligtvis genomgått en totalrenovering innan de läggs ut till försäljning och de duger minst lika bra som de nya modellerna. 

Ett tips för dig som absolut inte kan tänka dig att köpa en iPhone i begagnat skick utan alltid måste ha den senaste modellen är att åtminstone lämna in din gamla, fungerande iPhone för andrahandsförsälning, så blir världen lite, lite grönare. Det är också ett sätt att bidra!

28 Sep 2016